LA VAGA JAPONESA REPRIMIDA PER LA INTRANSIGENT DIALÈCTICA MORESIANA

Un cop més, com ja ve sent habitual en els darrers mesos, els Mo(re)ssos d’Esquadra s’han passat per les instal•lacions de la UPF per a reprimir una acció pacífica dels estudiants.

Aquest cop, 27 estudiants (tots d’aquesta Universitat) que, com ja es va fer públic, estaven realitzant una Vaga Japonesa consistent en estudiar durant la nit a la biblioteca per a poder conciliar l’agobiant feina (inherent al model pedagògic que imposa el pla Bolonya) amb la protesta estudiantil.

La intervenció ha estat molt ràpida i eficaç ja que els Mo(re)ssos d’Esquadra ja es coneixen la Pompeu Fabra com casa seva. Durant els últims quatre mesos, els Cossos de Seguretat ens han visitat quatre vegades; és per això que creiem que sol·licitaran al rectorat un despatx propi per a poder deixar els seus efectes personals i el seu material repressor.

Però, com sabem, entre les armes dels antiavalots no està inclòs el pensament crític i que, per tant, només compleixen les ordres d’aquells que els requereixen. La rauxa moresiana actua incombustiblement i amb una regularitat digna d’un bon líder autoritari que respon amb una escandalosa quotidianitat repressora a les reivindicacions estudiantils.

Aquesta nit, els estudiants japonesos s’han quedat perplexos al veure que l’assamblea per decidir la resposta a la proposta feta pel rectorat d’un possible diàleg si es desocupava la facultat es veia interrompuda per l’entrada dels mossos. Potser el rector no entén la lògica de l’assemblea i de la paraula o potser els estudiants no entenen la lògica incoherent del rectorat.
Així doncs, el diàleg s’ha convertit en un eufemisme utilitzat pel Sr. Rector, el qual sembla haver oblidat els principis bàsics d’una dialèctica justa i ètica.

AVUI ÉS LA INVESTIDURA D’UN RECTOR IL-LEGÍTIM, D’UN FRACASSAT COM A PEDAGOG I D’UN GRAN DOCENT EN AUTORITARISME
VINE AL CIRC DE LA INVESTIDURA: MORESO ÉS EL REI DELS PALLASSOS

6 Respostes per a “LA VAGA JAPONESA REPRIMIDA PER LA INTRANSIGENT DIALÈCTICA MORESIANA”

 1. Dani. pol Says:

  Encara no entenc les actuacions d’aquest personantge repressor, mai obert a cap tipus de dialeg. Sembla que hagi comprat centenars de mossos.
  Que passa Moreso que tens por als ideals?

 2. Mucho ánimo compañer@s!

  Me parece genial el tono irónico-socarrón del comunicado.

  Un saludo mundetano!!

 3. galwaysc Says:

  anims!

 4. María Morrás Says:

  Benvolguts assamblearis,

  descalificar, mitjançant l’insult fàcil i la pretessa ironia no és la millor manera d’incitar al diàleg. la millro manera de mostrar voluntat de diàleg per TOES DUES parts es respectar les regles del joc democràtic i no terminar els missatges amb insults repetuts a manera de mantra.

  Atentament

  • assembleaupf Says:

   Maria creo que cuando un rector no escucha a los estudiantes, cuando los ofende llamándolos violentos, agresivos y mentirosos en todos los medios de (des)información, cuando nisiquiera espera a que los japoneses le den respuesta a su propia propuesta y envia a los Mossos diractamente rompiendo el dialogo, lo mejor es tomarselo con humor pero llamando a las cosas por su nombre: Moreso es un payaso que por las noches se disfraza de Mosso. Si no quieres saber la opinión del estudiantado dejate manipular leyendo La Vanguardia o El Periodico.

 5. La meva opinió personal és que Moreso ha convertit la Pompeu en un circ i que s’ha comportat com un pallasso, i estic en tot el meu dret d’expressar-ho. Els fets parlen per si sols: les eleccions (les hem comentat tant i a més, ni tan sols cal, els resultats són clars) i la REPRESSIÓ. I si, Maria, entenc que ha de ser dur saber que formes part d’aquest circ i d’aquesta repressió, però és així. On eren Moreso i Casals el divendres? On eren el rector o el rector en funcions quan la seva obligació era ser-hi? Tu si que hi eres, però i ells?
  No estàs en posició de demanar-nos que fem un anàlisi menys cru de la situació, que ens “portem millor”, perquè és igual com ens portem, ell sempre és igual: Desacreditació, deslegitimació i despreci cap al moviment assembleari (minoria exigua, radical, violenta), repressió sistemàtica i ús injustificat de la força (Moreso té el rècord: 4 intervencions dels mossos des del Novembre fins ara, i subiendo), impossibilitat clara de diàleg constructiu i de contingut (almenys fins ara), manipulació i desinformació conscients, planejades i volgudes mitjançant els mitjans de comunicació i el campus global (els comunicats sobre el darrer desallotjament dels japonesos estan trufats de MENTIDES i encara esperem que algú tingui la decència de retirar aquell pamflet lamentable dels mites de Bolonya) i per estrenar amb bon peu el nou equip rectoral ens vénen a amenaçar amb expedients acadèmics per fer una vaga a la japonesa a la biblioteca… SURREALISTA. Tot amanit d’una actitut de desafiament i prepotència que és increíble, com si la vostra feina no fos ser els representants de la comunitat universitària i per tant, buscar el diàleg i l’entesa en la mesura del possible. I vols que li demanem siusplau al Moreso que no ens faci pam pam al culet per portar-nos malament? Ho sento, però ara mateix el més constructiu, artístic i amb sentit de l’humor del que som capaços és del circ, i segurament si veiessis secretas per la uni cada dia i t’adonessis que està més obert al diàleg el cap dels mossos (un saludo per l’Ignasi) que el teu rector il·legítim estaries igual. Ah, i una altra cosa: la crítica, per molt punyent que sigui, no és un insult. Dir que Moreso és un cacic, un repressor, un cèsar, un prepotent, un fracassat com a pedagog,… no és insultar-lo sinó fer-ne una descripció segons el teu punt de vista. M’abstindré de posar exemples del que sí que serien insults.
  Pallasso no ho és, fer el pallasso és una feina molt digna i il·lusionant, fa feliç a la gent i millora el món. Els que s’haurien d’ofendre són els pallassos, per ser comparats amb un rector que s’ha cregut Déu.

  Em sap greu que el sector més sensat de la vostra banda no pugui fer pressió, perquè així el sector sensat de la nostra també es debilita. Així li vam transmetre a l’ex-vicerector-hombrebala-fargas el dia que es va reunir amb nosaltres per fer veure que ens oferia una alternativa als mossos. una altra mentida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: