Crònica del Referèndum

Avui ha tingut lloc a la nostra Universitat el Refèrendum relatiu a l’EEES, sota la pregunta S’ha de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?

Aquesta consulta ja s’havia realizat Lleida i Girona, a la Facultat d’Història i Filosofia de la UB, i a la UAB. Està previst que durant la resta de la setmana es faci extensiu a la resta de les facultats fent servir la mateixa pregunta. En tots aquestes referèndums es van obtenir resultats majoritaris a favor de la paral·lizació del procés de reforma de l’educació superior i a favor l’obertura d’un espai de debat respecte al futur de la Universitat.

La consulta s’ha dirigit fonamentalment als estudiants i s’ha presentat com un canal per poder recollir la seva veu, que mai és escoltada per les autoritats acadèmiques.

referendum_1

Cap a les 10 del matí ha començat la jornada, s’han situat dues taules, una a l’Àgora, i l’altra al mig del patí de Jaume I. El referèndum s’ha realizat simultàniament als campus de Ciutadella i Poblenou.

Des de l’Assemblea valorem molt positivament l’afluència constant de gent que s’ha decidit a participar i l’interès i curiositat que han mostrat els i les estudiants que s’apropaven a les taules.
De moment no són públics els resultats definitius però podem fer una estimació i avançar que, apoximadament, un 84% ha votat sí a la congelació de l’EEES i al procés de debat.

referendum_2

Anuncis

Una resposta to “Crònica del Referèndum”

 1. estudiant_rebotat Says:

  Companys/es estudiants!

  Em permeto ocupar un lloc al vostre blog amb el meu particular J’Accuse (by Zola) per adreçar-me al nostre col•lectiu i demanar-li que demà 26 de febrer fem fora del Rectorat J.J. Moreso. Per quina raó? bé, de fet, n’hi ha més d’una, i de dos o tres… Aquí en teniu unes quantes.

  Amb en Moreso com a Rector, els cursos 2004/05 i 2007/08 (per citar alguns dels molts exemples) es produiren a la UPF diversos incidents relatius a l’exercici del dret fonamental a la llibertat d’expressió: el professor Caja i la parlamentària Dolors Nadal, en van esdevenir els més famosos afectats. També es coacciona a les diverses associacions d’estudiants que organitzaren actes, i fins i tot s’arribà a destruir el despatx d’un d’elles.

  Bé, aleshores el Rectorat no va adoptar cap mena de mesura punitiva contra aquest greu atac a un dels ppis. fonamentals d’un sistema democràtic. Tothom estarà d’acord amb el cotrast que aquesta inacció presenta si ho comparem amb la brutal repressió de tota mena de protesta PACÍFICA que amb tota legitimitat moral es dugui a terme a la UPF (recordareu la intervenció dels Gossos d’Esquadra -varietat pit-bull- al Campus de Ca l’Aranyó, més conegut com a Campus MediaPro).

  Resulta curiós que algú que intentà implantar, amb resultats tan pobres com els que es poden observar en una simple passejada per la UPF Ciutadella, la llei anti-tabac a través de les “advertències” de dos saltimbanquis contractats pel Rectorat (molt “progre” tot plegat, però molest per als qui no fumàvem i erem importunats per aquells dos subjectes -millor no pensar en la imatge que transmet una universitat en que hi giren dos Pallassos pel Campus) ara no mostri cap mena de voluntat de diàleg amb una comunitat estudiantil a qui no s’ha consultat res en la implantació del pla BOLOGNA.

  Retornant a la pseudo-feixista reacció del Rectorat davant les protestes al MediaPro Center (abans anomenat universitat Pública [?] i de qualitat [?] jajaja), cal remarcar les mentides del rector Moreso(diguem-ne contra-propaganda, per usar termes propis d’una dictadura, que en el cas present resultaria prou indicat) quan digué que els estudiants que protestaven a la visita del molt honorable Pepe Monti (el senyor amb despatx a Plaça St.Jaume, costat muntanya)no eren estudiants del la UPF… Una altra de les moltes mentides! Jo no hi era, però el 90% dels estudiants que hi vaig veure per TV3 eren amics o coneguts, i això implica que o bé el Rector no en té ni idea de qui estudia a la UPF o que deixa caure mentides grans com cases de pagès.

  Companys i companyes, jo ja n’estic fart d’aquest individu que té la barra de presentar-se a la reelecció: des que ell hi és, a la biblioteca, no hi ha qui s’hi posi a estudiar (de fet, dintre de poc serà difícil diferenciar-la d’una casa de barrets qualsevol), fem més pràctiques-deures que quan jo encara era a primària, la UPF esdevé cada cop més un antònim de prestigi (amb honroses excepcions, com és Economia), i OCÉ… bé, Océ funciona tan malament com sempre, però aquest individu no ha rescindit el contracte que permet Océ estafar-nos amb les fotocòpies i regalar-nos sessions de fitness mentre cerquem impressora.

  Per tot això, faig una crida a la responsabilitat dels estudiants i us demano que ANEU A VOTAR (no val el típic i extra-garrulo “jo passo”), i li planteu un NO com una Catedral al Candidat MORESO.

  Sincerament,

  un estudiant molt i molt rebotat amb la Pompeu Fabra.

  PS’: per cert, AL LORO! que diria en Laporta amb el mail d’en Moreso quan s’adreça als que esteu raonablement satisfets de ser estudiants d’aquesta universitat. Ja no demana el vot a qui està satisfet o molt satisfet, sinó que ell mateix se n’adona que l’ha liat tantíssim que ja es rebaixa a un trist pobre i limitat “raonablement satisfet”. Doncs jo, Moreso, el que estic es raonablement cabrejat amb la teva tasca.

  PS”: Per a qui digui que això no és manera d’adreçar-se als estudiants, de debò creu algú que els estudiants tenim opcions de fer sentir la nostra veu fora d’una Assamblea d’Estudiants arraconada pel Rectorat i d’un Consell d’Estudiants seguidista i ple de pilotes disposats a fer el que convingui al Rector?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: