El nou Campus de la Pompeu inaugurat per les protestes estudiantils

Comunicat de la inauguració del campus de Ca l’Aranyó de l’assemblea d’estudiants de la UPF
Aquest matí s’inaugurava el campus de Ca l’Aranyó de la Universitat Pompeu Fabra amb un clima de revolta. Ahir els seus estudiants van decidir ocupar-lo per protestar contra l’aplicació del Pla de Bolonya i contra la intervenció de les empreses privades en la construcció d’aquest nou campus i de les actuals polítiques universitàries. El rector, Josep Joan Moreso va donar l’autorització als Mossos d’Esquadra per accedir al recinte, els quals van arribar a les 21.30h per a desallotjar-los.
Els estudiants han arribat aquest matí a primera hora al campus i han preparat pancartes per manifestar-se en contra de les actuacions repressives d’ahir a la nit i de la política del rectorat en la reforma universitària del sistema educatiu. A les 12h aproximadament, s’ha començat una assemblea a la plaça del campus on s’havia de fer l’acte d’inauguració, el qual havia de començar a les 12.45h. Quan han arribat les autoritats polítiques, entre elles Josep Montilla, Jordi Hereu i Josep Huguet, i el rector de la UPF J.J. Moreso, un grup d’estudiants han sortit a rebre’ls amb crits i pancartes. Amb la resistència de les forces de seguretat, els convidats s’han refugiat a una sala amb accés restringit, on s’ha procedit a l’acte d’inauguració només amb la presència dels mitjans.

upf-inauguracio-pas
Al mateix temps, les estudiants s’han manifestat a la plaça, demanant la dimissió del rector i demostrant el rebuig pacíficament cap a la nova reforma universitària. Posteriorment, han llegit un manifest on expressaven el descontent vers el rector per permetre l’entrada de les forces de seguretat al recinte universitari i també queixant-se per la intrusió de empreses privades com Media Pro (la sexta) i Indra (enginyeria informàtica per l’armament) en la política universitària i la construcció del campus de Ca l’Aranyo. El Personal d’Administració i Serveis també ha participat en les protestes, aprofitant per llegir un comunicat en desacord amb el diàleg establert amb la gerència del campus. Finalment s’ha passat un vídeo a la mateixa zona que es va desocupar ahir, on sortien les imatges de la
repressió exercida la nit anterior.

upf_inauguracio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: